Sprekers

Michiel de Looze

Michiel de Looze

Michiel de Looze is sinds 1998 werkzaam bij TNO als onderzoeker en adviseur op het gebied van de ergonomie. De focus van zijn werk ligt bij de vormgeving en toepassing van nieuwe technologie in het werk en de effecten op de (systeem-)performance en op de medewerker. Hij is bijvoorbeeld betrokken bij de ontwikkeling van exoskeletten met een industriële toepassing. Daarnaast heeft hij sinds 2005 een aanstelling bij de Vrije Universiteit, Faculteit Gedrag en Bewegingswetenschappen als bijzonder hoogleraar Productie-Ergonomie.

Sessies

 
Marcel Bullinga

Marcel Bullinga

Marcel Bullinga is trendwatcher en futurist en dol op robots. Ooit begonnen als Internetpionier gaf hij de afgelopen 20 jaar vele presentaties voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Marcel is auteur van het boek ‘Welcome to the future cloud – 2025 in 100 Predictions’.

Sessies

 
Bas ter Weel

Bas ter Weel

Bas ter Weel is plaatsvervangend directeur van het Centraal Planbureau (CPB) en hoogleraar economie aan de Universiteit Maastricht. Hij is lid van de SER-commissie Robotisering en Arbeid (R&A) die op verzoek van het kabinet dit voorjaar advies uitbrengt over de effecten van technologische ontwikkelingen (robotisering, automatisering en digitalisering) op de arbeidsmarkt en arbeidsverhoudingen. Van 2007 tot 2013 was hij hoofd Internationale Economie en Arbeid en Onderwijs bij het CPB. Daarvoor was hij werkzaam bij de Autoriteit Financiële Markten.

Sessies

 
Ronald Dekker

Ronald Dekker

Ronald Dekker is arbeidseconoom en onderzoeker bij het instituut Reflect aan de universiteit van Tilburg. Hij werkt aan onderzoek naar innovatie, flexibiliteit en werkzekerheid op de arbeidsmarkt. Hij studeerde econometrie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en verdedigde zijn proefschrift "Non-standard employment and mobility in the Dutch, German and British labour market" aan de Universiteit van Tilburg. Foto: Marco de Swart

Sessies

 
Jan Popma

Jan Popma

Dagvoorzitter Jan Popma is senior onderzoeker Arbeid, Risico en Regulering aan de Universiteit van Amsterdam en eigenaar van onderzoeksbureau New Risk Research. Onderzoeksthema’s waarmee hij zich bezig houdt hebben onder meer betrekking op het verkennen van nieuwe risico’s voor werknemers, zoals technostress en gezondheidsrisico’s van mobiele telefoons. Daarnaast interesseert hij zich voor de regulering van nieuwe technologieën zoals nanotechnologie en robotica. Eind 2015 publiceerde hij het artikel "Robot, Cyborg, Hubot: Arbeidsrecht in de 'second machine age’” in Computerrecht.

Sessies

 
Maarten Braadbaart

Maarten Braadbaart

Maarten Braadbaart is werktuigbouwkundige en was meer dan 10 jaar werkzaam in de machinebouw. Nu is hij Product Manager bij SICK B.V. Door zijn ervaringen in de diverse branches zet hij veelvuldig applicatiegerichte veiligheidsvraagstukken om in praktische adviezen. Hij is lid van de Nederlandse normcommissie 'Elektrische uitrusting van machines' (NEC44) en als zodanig betrokken bij de totstandkoming van de diverse normen op het gebied van veiligheid en machines.

Sessies

 
Sanne van den Bosch

Sanne van den Bosch

Drs. Sanne van den Bosch is Managing Director Strategisch HRM binnen Berenschot. Naast haar managementtaken ondersteunt zij organisaties bij het realiseren van hun strategie door de HR strategie, HR beleid en instrumenten en de HR afdeling optimaal in te richten.

Sessies

 
Francel Vos

Francel Vos

Francel Vos is managing consultant bij Berenschot. Zij adviseert bedrijven over HR-vraagstukken die betrekking hebben op het inzetbaar houden van mensen gegeven de trends en ontwikkelingen die op ze afkomen. Hoe kunnen mens en organisatie hier zo goed mogelijk op anticiperen. Welke obstakels komen ze tegen en welke middelen hebben ze om ze te overbruggen. Francel werkte eerder als adviseur bij TNO en studeerde af als bewegingswetenschapper en arbeids-organatiepsycholoog.

Sessies

 
Edwin Lustig

Edwin Lustig

Edwin Lustig vervulde verschillende management en development functies. Momenteel is hij directeur/eigenaar van Robot Security Systems. Deze startup gebruikt robotica om klassieke problemen binnen de beveiligingswereld op te lossen. De robot SAM is bijvoorbeeld volledig autonoom, kan vrij door een gebouw bewegen en is in staat mensen te herkennen en te reageren op alarmen.

Sessies

 
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.